09-03-08

eerste introductie

Hallo zelfmoordkanditaten, of diegene die er willen over praten of lezen, of wat dan ook. De vraag waarom ik deze blog ben gestart werd reeds gesteld op mijn sowhatje.skynetblogs.be. daar heb ik al deels een antwoord op gegeven. Een jaar geleden had ik een postje over zelfmoord geschreven, nu nog krijg ik hierover soms reacties. Hier ga ik uitsluitend het hebben over zelfmoord, of toch bijna uitsluitend. Het is helemaal niet de bedoeling om zelfmoord te promoten, in tegendeel. Ik zal hier een paar tips geven hoe ge uw eigen van het leven kunt ontnemen. diegene die gaan denken wanneer er effectief een zelfmoord is gepleegd door deze blog denk maar niet dat ik mij verantwoordelijk voel voor hun daad. Het is niet omdat ik erover schrijf dat ik verantwoordelijk ben voor anderen. Net hetzelfde als ik zou lezen over Hitler dat ik daarom een Nazist zou zijn. Zeker en vast zal ik overal zelfmoord ontraden. Een korte toelichting over mijn blognaam en nicknaam: mijn nicknaam “seppuka” is duidelijk denk ik, maar voor diegene die het niet weten het betekent eigenlijk harakiri en dat kent iedereen wel hé. De naam lichtnevel is niet zo maar gekozen, ik zocht eigenlijk een veel sterker woord, maar uiteindelijk is het dus dit geworden. De nevel staat omwille de duistere onklare gedachten om zelfmoord te plegen, maar zoals de nevel in de ochtend er is die door de zonnestralen van de opkomende zon gebroken worden en een heel speciaal effect, gevoel en beeld geeft dat zo fantastisch is moet ge aan die straal, “het licht”, denken dat er andere zaken zijn in het leven die ook prachtig kunnen zijn waardoor de lust om zelfmoord zou moeten doen kantelen naar enkel het gedacht ervan en niet de effectieve daad van deze nobele beëindiging van uw eigen leven. Hoe deze blog zou verlopen, evolueren weet ik zelf niet, maar ze zal evolueren, dat wel

15:41 Gepost door Seppuka in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: zelfmoord |  Facebook |

Commentaren

mmmm Ik weet niet goed of ik je al dan niet succes moet wensen met je nieuwe blog. Toegegeven, mensen maken hun eigen keuzes, maar sommigen zijn ook erg gemakkelijk te beinvloeden. Ik ben erg benieuwd naar de tendens van je postings en de reacties die er op komen. :)

Gepost door: Nantie | 09-03-08

hey Nantie de tendens zal er zeker niet van die aard zijn om mensen te gaan beïnvloeden. als ik de mogelijkheid zou hebben om ze te gaan beïnvloeden zal het eerder een ontrading zijn en geen aanmoediging om zich zelf te moorden.
ik heb geen succes nodig voor mijn blog, of ik wens mij zelf ook geen succes voor mijn blog. mijn succes zou er ééntje zijn al zou ik één kandidaat zelfmoordenaar kunnen overtuigen om het niet te doen.

Gepost door: seppuka | 10-03-08

Mijn reactie is deze: De titel doet me denken aan 'Nacht und Nebel'...is geheel iets anders, ik weet het, maar dat was mijn eerste indruk.
Je weet he watje, dat ieder mens een postje anders leest dan je bedoeling is.
Ik hoop dan ook dat je weet wat je doet.

groetjes

Gepost door: maike | 10-03-08

@Maike in eerste instantie ben ik verbaasd dat ge hier zijt komen kijken. nacht und nebel zit het woord nacht in. dit wilde ik net voorkomen, omdat de nacht donker is. dat is de reden waarom ik ook een heel heldere lay-out heb gekozen, het moet er een beetje vrolijk uit zien, niet het donkere.
ik weet heus wel wat ik doe: de dag dat ik het niet meer weet.....;-)

Gepost door: seppuka | 10-03-08

tiens Bij het lezen van je andere blog viel mijn oog op deze blog. Ik heb de reacties gelezen: ik denk dat beinvloeding bij volwassen mensen niet echt het probleem zou mogen zijn: ik veronderstel nog altijd dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt. Behalve minderjarigen of minderbegaafden dan.
Maar ik ben benieuwd wat je gaat schrijven.

Gepost door: ambereyes | 11-03-08

het zijn niet zozeer teksten maar vooral beelden die een hypnotische kracht uitstralen.

In de tekst die je hier geschreven hebt zit veel positiviteit dus niet echt gevaarlijk. De foto op je andere blog is veel gevaarlijker. Ik voelde dat ook. Alhoewel ik nooit zelfmoord zal plegen en ook niet meer in gedachten heb. Maar er straalt een aantrekkingskracht vanuit voor mensen die er wel mee bezig zijn of er gevoelig voor zijn. Net zozeer alsof je een pint bier zou zetten voor een alcolieker of een sigaret voor een roker en dan zeggen dat hij het niet mag pakken en consumeren. Probeer het anders eens uit. jij drinkt graag bier en kijk eens naar een lekker biertje en voel dan of je er geen zin in krijgt. Reclame teert hier trouwens op.

Gepost door: Life angel | 12-03-08

ER IS MAAR IEMAND DIE JE LIEF MOET HEBBEN EN DAT IS JE ZELF?DAAR MOET JE JE HELE LEVEN MEE VERDER HOELANG DAT OOK MAG ZIJN ;
TOF BLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: IKKE | 13-03-08

@IKKE daar ben ik het niet mee eens dat ge maar één lief moet hebben, namelijk jezelf, nee (is mijn mening) vind ik van niet. dan is het probleem dat wat als je uw eigen niet lief hebt? ik heb mijn eigen niet lief, maar wel anderen.

Gepost door: seppuka | 13-03-08

@life angel daar hebt ge een punt in, het is juist wat ge daar beweerd, alleen ik zie beeld en schrift (en ook fantasie) als één geheel. ik zal u moeten gaan teleurstellen, want ik was wel degelijk af en toe foto's bij te voegen. ik ga mij er niet van weerhouden.
dju toch, en mijne kelder zit vol met dat gerstenat voor mijn neus :-) ;-)

Gepost door: watje | 13-03-08

JE MAG ZEKER LIEF HEBBEN HOE MEER HOE BETER MAAR ER IS MAAR EEN IEMAND WAAR JE ZEKER JE HELE LEVEN MEE VERDER MOET EN DAT IS JE ZELF.

Gepost door: WITTE | 14-03-08

@ witte zo waar als een koe
maar is dat al niet een reden om zelfmoord te plegen voor velen? :-)
eu ps aan iedereen NIET DOEN

Gepost door: Seppuka | 15-03-08

De commentaren zijn gesloten.